Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Okategoriserade

Sommarn kommer

3 jun , 2017, 09.00 Markus

 

Enligt kalendern har sommaren börjat. Tid för shorts och drinkar med parasoll. Ypperligt.

Inför sommaren tänker man oftast att man skall göra det ena och det andra. Man ställer förväntningarna högt. Det är sällan smart, för sommaren blir oftast lite annat än man tänkt. Just i mitt fall är problemet att som företagare är det lite svårt att gissa när jag kan hålla semester. Det finns oftast någon plan enligt vilken jag tänkt vara ledig, men det blir inte alltid så. Om du frågar min familj så blir det aldrig så.

I sommar skall jag försöka hålla någon vecka semester i rad, på riktigt. Man borde antagligen boka någon resa för den tiden, så blir semestern faktiskt hållen. Men det känns på något sätt tokigt att åka bort de enda veckorna det är varmt här.

Det finns fördelar och nackdelar med att ha begränsat med semester och lite oklart när man har den. Fördelen är att man inte ställer så höga förväntningar på sin semester. Nackdelen är att man inte har semester och det är oklart när man hinner ha den.

En fördel är att jag sällan planerar att göra något stort hemma eller på landet under semestern. Därmed blir jag inte heller besviken när jag inte färgsorterat alla böcker i bokhyllan eller planterat hyacinter i blomrabatten. Människor med långa semestrar brukar planera en massa saker de tänker göra och sedan blir besvikna när de inte hunnit med dem. Eller så tänker jag att de gör. Kanske någon defensmekanism?

Det optimala vore väl att ha lång semester och inte planera att göra något nyttigt eller stort. Att sitta i en gungstol på verandan på landet i åtta veckor. Det vore ganska skönt, eller hur? Kanske man kunde göra ett dagsbesök till Muminlandet eller Retretti? Eller är det så, att Retretti inte längre finns? Bäst bara att inte åka någonstans.

Kanske det inte vore så roligt att sitta åtta veckor i en gungstol, men det känns som en trevlig plan. Har en hel hög med olästa böcker och olyssnade poddar som borde plöjas igenom. Men familjen kanske tycker att det vore en tråkig semester att titta på en far som gungar gungstol och lyssnar på poddar.

Måste alltså göra upp några planer för sommaren. Tror att det blir bra, bara vi inte gör dem för ambitiösa.

hdr

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *