Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Lugnet efter påsken?

18 apr , 2017, 15.33 Lina Frisk

 

 

Veckorna innan påsk var minst sagt hektiska på många plan. En del av det uppskruvade tempot tog jag med mig in i påsk, och vidare. Jag har en väldigt komplicerad relation till våren, och har haft det i flera år. Medan livet vinner, ljuset återvänder och grönskan frodas, börjar bränslet i mig och många andra ta slut. Tanken är torr och men arbetsbördan lika stor, om inte större.

Vi talar ofta om skräckmånaden november då allt är grått och dött, och människor med mörka ringar runt ögonen knappt kommer upp ur sängen. Men nästan lika många drabbas då vårsolen är som starkast. I min omgivning hör jag just nu mest ”det är mycket nu”, ”vet inte riktigt hur min framtid ser ut”, ”söker jobb”, ”snart kan jag börja andas normalt igen” och ”det borde väl lugna ner sig efter påsk”. Alla med lite skamsen blick för att det känns fel att klaga i solsken.

Vårjackorna och den torra asfalten lurar de tomma ögonen och trycket över bröstkorgen, att det bara är något man inbillar sig. Solen lyser, man borde ju orka ännu mer.

Men det gör man inte. Vi måste se över de här maratonloppen som slutar med en slutspurt rakt in i tegelväggen.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *