Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt

Finlands finaste födelsedagspresent

4 apr , 2017, 18.07 Lina Frisk

 

Hur länge, och hur många gånger, ska man var tvungen att repetera: var är medmänskligheten?

I går kväll lyfte ett flygplan vid Helsingfors-Vanda flygplats med slutdestination Afghanistan. I planet satt tio asylsökande som fått avslag av Migrationsverket och tvingas återvända till ett farligt land mot sin vilja. Och mot en osäker framtid.

Jag blir så arg, besviken och ledsen. Det här är varken en diskussion eller politik. Det här är inhumant. Om det inte är tryggt för mig att åka dit, varför tvingar vi andra människor att åka dit? Mitt liv är inte värt mera. Vi, som människor, har en skyldighet att skydda och ta hand om andra människor som fruktar för sitt liv. Punkt.  Vi vill inte sitta om femtio år och läsa om den här tiden med ånger och skam. Vi vet bättre.

Och vet ni vad den finaste presenten Finland kunde ge sig själv under jubileumsåret? Nya medborgare.

Vi har rum och vi har resurser. Välkommen.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *