Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Okategoriserade

Blommor till kvinnodagen?

11 mar , 2017, 10.06 Markus

 

Hade i onsdags lite tur. Frun var bortrest, så jag kunde minimera risken med att göra bort mej. Varje år tänker jag att nu skall jag skriva upp vilka blommor man borde köpa nästa år, men gör det aldrig…

Det viktigaste är att överhuvudtaget komma ihåg att köpa blommor.  Men naturligtvis är det även mycket viktigt att köpa rätt blommor, så att man inte säger något fel med blommorna. Tyvärr är jag usel på att kommunicera via blommor, så försöker minimera det – vilket också är en form av kommunikation.

Som dålig blomköpare (och inte intressent i blombranchen) har jag därför med visst intresse följt med diskussionen om att man inte borde köpa blommor på kvinnodagen. Detta för att respektera den kamp som kvinnor i tidigare generationer fört. Att ge blommor är, de facto, just den form av könsstereotypi som man kämpat sig loss från.

Svår fråga. Kanske man kan stöda jämställdhetskampen till fullo men ändå köpa blommor? Att man ser det som någon form av tack för det arbete som gjorts för jämställdhet. Det ligger nämligen i männens intresse också att vi har ett jämställd värld. Utan utbildade och jämställda kvinnor kommer nämligen de fyra ryttarna på riktigt och de kommer ganska snart. Inte dock pga. orsaker som många tror, utan för att vi måste få ett stopp på krig och miljöförstörning. Kvinnornas jämställdhet är det bestående botemedlet till dessa. Det är naturligtvis ingen mirakelmedicin, men det löser en väldigt stor mängd akuta problem. Det är bara att välja och vraka bland Hans Roslings TED-tal i ämnet – förutsatt att man tror på vetenskapen, naturligtvis.

Själv tror jag att jag löste blomdilemmat på ett optimalt sätt. Till frun skickade jag blommor på FB Messenger, vilket är en briljant lösning. Den digitala blomman är mera bestående än en riktig och jag tror att det ekologiska fotavtrycket är mindre i en digital blomma än i en växthusodlad holländsk blomma, men är dock inte helt hundra på det.

Till dottern inhandlade jag en ekonomiskt opmimerad bukett och föreslog att man kunde pyssla något fint av blommorna. Liksom en pedagogisk present, som aktiverar och ökar kreativiteten.

Nu har jag skrivit ner detta i hopp om att komma ihåg detta nästa år också, förutsatt att frun är bortrest. Annars fungerar det inte…

Må väl.

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *