Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Gubbar som talar i nattmössan

4 mar , 2017, 20.10 Markus

 

I det stora hela tror jag att världen är på väg mot det bättre. Ett bevis på detta fick vi i veckan när en gubbe talade i nattmössan i EU-parlamentet. Hans värlsbild var inte riktigt uppdaterad och han tror antagligen själv på det han säger.

Ni kan se videon här: https://www.youtube.com/watch?v=uBXPSw2EMb8

Varför tycker jag då att världen är på väg mot det bättre? Jo, för att det han anser har många ansett i årtusenden, men nuförtiden är det inte mera acceptabelt och han får svar på tal. Så har det inte ännu varit så länge.

Borde han tystas ner då? Nej, det är antagligen inte klokt. Det är hans uppriktiga uppfattning och han måste mötas med sakliga (och delvis osakliga) svar. Han är dessutom inte ensam. Det finns säkert en och annan i Finland som kan tycka att han nu inte har helt fel. Då är det klart bättre att sådana åsikter kommer fram, så att de kan mötas och diskuteras.

Det kommer säkert alltid att finnas gubbar som talar i nattmössan, men vi får hoppas att nattmössan blir mindre för var generation som går.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *