Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Okategoriserade

Nya blanka blad att fylla

3 jan , 2017, 20.12 Lina Frisk

 

Inget signalerar nytt år lika starkt som en ny kalender och ett nytt anteckningsblock. Mellan de här pärmarna ska jag fylla ett helt liv, eller inte i alla fall ett kapitel i det här livet. De blanka bladen väntar på livskraft och fartfyllda program.

Även om jag just det här årsskiftet inte känner ett stark behov av att varken ett nytt liv eller stora förändringar, är det alltid uppfriskande att träda in i ett nytt år. För fast man inte väljer att göra något löfte eller förändra sitt liv inför det nya året, tror jag att de flesta gör en snabbanalys över sitt liv. Vad är bra? Vad kunde vara bättre? Vad kan jag göra för att göra det bättre? Den analysen tror jag att är hälsosam att tvinga fram ibland.

Många kanske tycker att livet lunkar på som tidigare trots nya siffror i kalendern. Men jag tror att det är bra att vi möts av känslan av nystart och nytt kapitel i livet då och då. För vissa är årsskiftet precis den skuff framåt som behövs för att ta sig vidare. För andra är det kanske insikten att man måste stanna upp.

Det är så mycket som ska ske, och så mycket man förväntas åstadkomma under ett helt liv. Att dela upp livet i kapitel, och stanna upp medan man vänder blad eller byter kalender, gör det hela mer överkomligt.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *