Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Trust in God but lock your bike.

7 okt , 2016, 07.00 oalonnback

 

 

Den rubriken gav jag det jag fick dela med en grupp unga vuxna förra lördagkväll, en samling som kallas Frontline. Den hålls oregelbundet, i olika församlingars utrymmen här uppe i Österbotten.Vi kom från olika församlingsbakgrunder och olika orter, ingen kände alla, alla kände någon. Före mig talade en ung man. Han berättade om hur han fått en längtan att gå i bibelskola i England, Sheffield och hur allt löste sig innan, under de två år han tillbringade där och nu efteråt. Allt det praktiska, ekonomin och all ledning han behövde fanns där när det behövdes.

Trust in God but lock your bike betyder för mig att lita på Gud men att använda hjärnan inte är förbjudet. Faktiskt så har jag aldrig blivit bestulen på en cykel. Jag har trott det en och annan gång när jag glömt var jag låst och lämnat den. En gång, och då var jag ung, tappade jag bort en firmabil för några timmar men det är en annan historia. Gud har aldrig tappat bort mig. Jag väljer att att lita på Gud, det är självklart för en kristen. Jag vet att Han ”håller hela världen i sin hand” och också mig. Jag litar på att Han är god och Hans planer för oss är goda. Livet går inte alltid som på Strömsö eller som jag vill. Tack o lov för det! Vem vet var jag skulle vara nu i så fall? Nu sitter jag i en soffa och skriver detta , det ljusnar ute och jag önskar dig den bästa av fredagar och den kommande weekenden.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *