Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Ny bloggare: fotografen Sofia Jern

2 okt , 2016, 09.00 Simon Lampenius

 

Det är tätt mellan introduktionerna av nya bloggare just nu! På måndag hälsar vi  Sofia Jern välkommen till Andetag.

Vem är du?
– Jag heter Sofia. Jag växte upp i Afrika. Jag studerar fotografi vid Novia i Jakobstad och kommer att bli utexaminerad fotojournalist i maj 2017. Jag planerar också att börja jobba med det.

– Jag drivs av nyfikenhet och envishet. Och jag vill försöka göra den här världen lite bättre.

Vad kommer du att blogga om?
– Nu när jag börjar blogga kommer jag att vara i Kenya. Där jobbar jag med gatubarn, dvs mycket utsatta människor. Jag vill berätta om det jag tänker på och jag vill lyfta fram människor jag möter. Det finns en hel del etiska frågor att ta ställning till som fotograf. Dels vill jag fotografera och berätta, men jag vill också hjälpa. Jag håller på med en insamling så att jag ska kunna stöda de barn som jag fotograferar.

Sofia blev nyligen intervjuad i programmet Myteriet på yle X3M, här är artikeln med henne. I artikeln berättar Sofia bland annat om hur en pojke dog rakt framför ögonen på henne.

I våras vann Sofia klassen Student Focus en World Photo Organisations fototävling, en av världens största fototävlingar. Här kan du se hennes bidrag, The Glue Boys.  Väntar med spänning inlägg från Sofia!

Fotot i inlägget är taget av Emma Westerlund.

, , , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *