Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Att inte vara odödlig

3 sep , 2016, 19.11 Markus

 

I veckan fick jag en påminnelse om att jag inte är odödlig. Nu bör väl förtydligas att jag inte levat i en sådan villfarelse på riktigt, men i veckan måste jag för första gången gå till läkaren med en åkomma som inte täcks av en drulleförsäkring. Ett tecken på att man inte bara kan ånga på utan att det får konsekvenser.

När man var (lite) yngre var läkarbesöket oftast ett reslutat av någon rolig aktivitet som gått lite snett, men nu behövde jag gå pga en vuxenorsak. Börjar därmed bli lite vuxen alltså.

Att inse att man inte är odödlig kan leda till en existentiell kris. Tursamt nog är jag inte riktigt där ännu, men inser att en viss mängd eftertanke och planering kommer att krävas i framtiden. Tråkigt. Kanske den existentiella krisen kommer lite senare?

Inser att jag måste lära mej eftertanke eller, rättare sagt, förtanke. Kan vara lite svårt i början. Eller sedan övergå till hobbyn som kräver mindre efter/förtanke såsom golf eller frimärkssamlande. O andra sidan kan frimärkssamlandet skapa artros, när man bara sitter med sina frimärken. Golf skulle jag ogärna börja med, även om rutiga knäbyxor aldrig är fel.

Det är alltså inget allvarligt som har hänt, men det är bara något som antagligen inte skulle ha skett för 10 år sedan. En första påminnelse om att livet är en kretslopp. Skall sätta mej in i detta och återkomma någon dag med mina samlade tankar om detta.

Må väl. På riktigt.

 

 

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *