Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Finland,Natur,vlogg

Finlands national… djur

28 jul , 2016, 11.02 maria

 

Just nu håller jag på att läsa en bok om Finlands historia och har läst om hur nationen bildades. Det som var viktigt var att hitta någonting som var finskt som t.ex. Kalevala som blev nationaleposet, Runeberg som blev nationalskald o.s.v. Däri fanns även ett djur som fick beteckningen ”national” framför sig. Detta har intresserat mig. Varför valdes det djur som valdes? Är det för att de ville visa upp ett ideal på hur finländare skall vara? Är det för att det finns någonting att lära sig från djurets lynne och levnad? Är det endast en slump? Eller var det det enda djuret som var ledigt?

Jag vill oberoende av orsaken till valet se det som att det finns någonting att lära sig som människa från djuret i fråga. Och jag antar att olika människor tar fasta på olika saker och det är ju det som gör det ännu mer intressant.

, , , , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *