Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag

Kyrkan och Pokémon

19 jul , 2016, 21.54 Lina Frisk

 

pokemon

 

 

Det var underligt mycket trafik vid kyrkan den här söndagen. Fotgängare, cyklister, mopedister och några bilister tog sig till kommunens två närbelägna kyrkor. Församlingshemmets gård fick också ovanligt mycket gäster för att vara en söndag kväll.

Med telefonen i högsta hugg förstod jag snart vad det var frågan om. Jag, som många andra nostalgiska nittiotalister, har självklart laddat ner det nya Pokémon Go-spelet som går ut på att fånga virtuella pokémons i ”verkliga världen”. Det visade sig att det kryllade med pokémons vid kyrkorna. En av kyrkorna var till och med ett så kallat Pokémon gym, en mötesplats där man ska träna sina pokémoner.

Först tyckte jag att det var lite märkligt att spelet valt ut just kyrkorna som mötesplatser i spelet. Kan två saker komma längre från varandra? För visst såg det lite roligt ut när ett gäng pojkar i yngre tonåren satt på kyrktrappan en söndagkväll.

Men egentligen är det ju helt logiskt. Kyrkorna är fortfarande de mest självklara landmärkena vi har.  Varför skulle de inte vara inkluderade också i ett fiktivt mobilspel?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *