Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Adrian Perera ny bloggare på Andetag!

24 jun , 2016, 09.00 Simon Lampenius

 

Erfaren skribent men oerfaren bloggare.

Om jämt en vecka, mitt i sommartider får vi in en ny bloggare på Andetag, Adrian Perera. Hemma från Liljendal, med rötter i Sri Lanka och nu bosatt i Åbo kommer frilansjournalisten och prisbelönta diktskribenten bidra med texter under Andetags devis vardagstro och söndagstvivel. Han har dock inte bloggat tidigare.

Vad kommer du att blogga om?

– Det är helt nytt för mig att blogga, så jag har svårt att i förväg att precisera. Jag jobbar som frilansjournalist, så antagligen en del iakttagelser från arbetslivet, säger Adrian.

– Eftersom jag är frilans, ser min vardag annorlunda ut än en heltidsarbetares. Till exempel kan jag inte ta för givet att jag kommer att jobba imorgon fast jag jobbar idag. Det sätter en press på att göra bra ifrån sig. Jag kan förstås ta det lugnt på ett sätt, då jag inte nödvändigtvis har jobb fem dagar i veckan. Men samtidigt kan jag inte heller ta det helt lugnt, då är jag mitt i allt helt utan jobb. Om jag är sjuk, så … Då blir jobbet ogjort. Som frilans har man inget skyddsnät. Jag är också samhällsintresserad, så eventuellt skriver jag något från det området.

Du gillar att teckna serier. Blir det några serieinlägg?

– Det kunde vara kul att få teckna för annat än skrivbordslådan. Men vill inte slå fast det säkert, vi får se.

Vann Arvid Mörne-tävlingen i år!

Adrian vann i år Svenska folkskolans vänners litterära tävling i att skriva skönlitteratur: Arvid Mörne-tävlingen som riktar sig till skribenter under trettio år. Vartannat år delas priset ut för noveller, och vartannat för dikter. Adrian lämnade in sex dikter som tävlingsbidrag och korades till vinnare.

Får vi se några dikter i bloggen?

– Det tror jag inte, jag tror det dels skulle bli ganska dåliga texter, och dels skulle folk kanske tröttna på dem. Jag satsar på texter och möjligen någon serie.

Välkommen med i blogg-gänget Adrian!

Foto: Ylva Perera

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *