Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Gråtande politiker och känslostormar

14 jun , 2016, 21.21 Lina Frisk

 

Det har diskuterats mycket om de gråtande politikerna under veckoslutet. När pressen släpper kommer tårarna. När känslorna tar över går det inte att hindra dem. Bra så.

Jag är för offentliga tårar och känslouttryck. Varför ska vi kväva en del av oss som hör till vår natur? Det är mänskligt att visa känslor. Genom att dölja dem är det många som bevisligen mår dåligt. Så varför gör så många det? Varför har vi ett så enormt behov att spela kontrollerade? Den mänskliga arten är inte kontrollerad. Att vara mänsklig betyder att man har ett stormande hav av känslor inom sig, såväl positiva som negativa.

Jag har blivit allt mer övertygad om att det är en mycket mer beundransvärd egenskap att kunna visa känslor än att dölja dem. Det är modigt att släppa gardet. Mycket modigare än att visa upp en känslokall och kontrollerad fasad.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *