Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Att känna sig stark

10 maj , 2016, 22.02 Lina Frisk

 

Som alla andra människor, mår jag bra av träning. Min kropp behöver endorfinerna för att rensa i hjärngångarna och känna att min kropp lever och är stark. Det är fantastiskt vad en välfungerande kropp kan åstadkomma. Man kan bland annat hoppa högt, springa fort och stå på huvudet om man har riktigt bra kroppskontroll. Man känner sig levande.

Springandes längs med Kaplansvägen i hembyn har jag gått igenom varenda känsla jag är kapabel till och gjort många stora livsbeslut. Träning och att röra på sig är den bästa form av terapi och energikälla för mig. Under våren har jag dessutom tagit upp en gammal hobby från tidigare. Jag har dansat mig igenom hela våren och känt mig gladare än på länge. Tänk vad min hjärna kan komma ihåg koreografier så bra! Och hur dansstegen sitter galant. Och hur roligt det är att hitta en ny gemenskap i form av en dansgrupp som träffas två gånger i veckan. Hobbyer är verkligen inte bara till för barndomen.

Så nu när vi inför sommaren bombaderas av dieter och träningstips ska vi komma ihåg att uppskatta det våra kroppar kan göra istället för att granska utseendet med förstoringsglas.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *