Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag

Liv, död och långfredag

28 mar , 2016, 23.31 Rofa Blauberg

 

I min kalender, som på grund av att jag beställt den från Sverige, innehåller alla de helgdagar som firas i Sverige står det att fredag 25.3 är både långfredagen och våffeldagen eller Marie bebådelsedag. Med tanke på att den ena av dessa dagar firas till åminnelse av att jungfrun Maria fick veta att hon var gravid med Jesus och den andra för att minnas vår frälsares död på korset, måste jag erkänna att jag hade svårt att inte dra på smilbanden åt det skenbart paradoxala i sammanträffandet.

Fast på sätt och vis är det ju ganska fint att fira död och nytt liv på en och samma gång*, tycker inte du?

*Ja, jag vet. Påsken i sig handlar också ganska mycket om liv och död.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *