Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Då det går för hårt

1 Dec , 2015, 23.07 Lina Frisk

 

När livet snurrar på i en lite för hård takt är det lätt att tappa fotfästet och snubbla över samma misstag man gjort tidigare. Då man glömmer att andas, stanna till och känna efter. När man inte hunnit reflektera över att det första ljuset tänts på på adventstaken. När hemmet inte är en harmonisk plats utan ett slagfält för att man inte har tid att vårda det som man brukar. När man inte hinner se, prata och lyssna ordentligt.

Det finns ingen enkel väg och lätt lösning för att bota dåliga vanor och gamla mönster. Jag leker igen med elden, jag vet. Men den här gången är jag i alla fall medveten om att det inte är hållbart. Speciellt eftersom jag inte hunnit reflektera över min favorithögtid. Jag har knappt märkt hur månaderna passerat och julen år så gott som här redan.

Därför ska jag verkligen försöka att unna mig själv, i alla fall en stund, varje dag den här månaden att stanna upp, andas och känna. Jag vill inte gå miste om alla traditioner och allt jag älskar med julen och den här tiden, bara för att listan med saker jag måste göra är maratonlång.

Stressen tog min vår, men den får inte ta min jul också.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *