Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Hungrighetsklausulen

14 Nov , 2015, 18.42 Markus

 

Inser att jag borde kommentera det som hänt i går kväll på något sätt men vet inte riktigt hur. De mesta jag själv tänker och tycker är redan sagt och skrivet av någon annan.

Däremot är jag förvåndad över hur lite man talar om följande problem i samhället: dumma beslut som tas när man är hungrig.

Under regeringens vatulerande har det diskuterats om att viktiga beslut inte får tas när man är trött, då det tillståndet motsvarar en lindrig fylla. Själv tror jag att gräl och beslut som tas medan man är hungrig är ett mycket större problem.

Vi har en massa tokiga lagar i Finland, så varför inte stifta en till: förbud att göra viktiga beslut i hunger. Nu kan något tycka att jag är fånig, vilket jag nog faktiskt delvis är, men då ber jag dej fundera på hur många gräl och meningsskiljaktigheter i hemmet och på arbetsplatsen är ens delvis är relaterade till hunger. Problem ställs på sin spets och esklarerar när hjärnan inte får näring.

Man kunde även revidera parterapin. Första tiden av terapin skulle endast handla om kostlära och den regelbundna födans viktighet, först sedan kan man börja jobba med problem i parrelationen. Detta gäller både på jobbet och i hemmet.

De problem som skilsmässor och splittrade familjer förorsakar står vårt samhälle dyrt, så kanske vi skulle satsa på förebyggande verksamhet istället för att bota symptom. Om vi kunde minska de gräl som är delvis pga. hunger, kunde vi förebygga många skilsmässor och problem på arbetsplatserna .

Vore intressant att se någon statistik på hur många procent av grälen i äktenskap som lett till skilsmässa ens delvis varit pga hunger.

Därför kunde t.ex kyrkans familje-och diakoniverksamhet dela ut bananer i gathörn och utanför skolar och dagisar. Kunde rädda många människorelationer, tror jag.

Nu skall jag gå laga mat, i preventivt syfte, så att jag inte behöver bli sur och purken utan riktig orsak.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *