Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Ny bloggare:präst och heavydiggare Mia Anderssén-Löf

1 okt , 2015, 12.39 Simon Lampenius

 

Imorgon fredag får vi träffa en ny bloggare här på Andetag, Mia Anderssén-Löf från Jakobstad. Mia är mamma och präst, men just nu är hon mest forskare och en dag i veckan jobbar hon som studentpräst på campuset i Jakobstad.

Vad tänker du blogga om?

– Jag vill blogga reflektioner ur min vardag, som just nu är en mix av småbarnsliv, studieliv, gudstjänstliv och forskarliv. Jag vill sätta ord på funderingar som väcks i mötena med andra och med Gud.

Mia är en av de som jobbat mycket med Metallmässan, alltså en gudstjänst där psalmerna och mässmelodierna går i metallstuk. Tänker du komma in med heavy- och metallkultur på Andetag, och i såfall på vilket sätt?

– För mig är heavy metal en uttrycksform som rymmer hela känsloskalan. Glädje, frustration, oro – inget behöver förminskas eller tillrättaläggas, hela den mänskliga erfarenheten får ta plats. Som den är. Jag hoppas kunna ge uttryck för något av den friheten också här på bloggen.

Vad kan du bidra med som inte redan finns på Andetag?

– Jag är teolog och läser livet med de glasögonen på näsan. Hur den infallsvinkeln bidrar till Andetag ska bli spännande att se.

Slutligen, vad forskar du i?

– Jag forskar i judendom, närmare bestämt i hur man tänker om frälsning inom två nutida judiska perspektiv. Jag gör en argumentationsanalys, vilket innebär att jag tittar på vad man säger, hur man säger det och försöker tyda mig till varför.

Det låter… hmm. intressant. Men i alla fall: En stor applåd och varmt välkommen till Mia som bloggare här på Andetag!

//Simon från adminteamet för Andetag.

, , ,

Läs också

En kommentar

  1. Pontus skriver:

    Välkommen Mia! Ska bli kul att läsa dina blogginlägg. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *