Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Visdomsordsutbyte vid rödljus

16 sep , 2015, 11.24 Sofie

 

brattom-insta

Hela familjen står vid rödljus vid en av Stockholms mest hektiska gator. Vi är på väg till skolan, onsdag morgon. Vi väntar tålmodigt på grön gubbe fast andra rusar över då det blir luckor i strömmen av bilar.

En kvinna bredvid oss stannar kvar med oss. Hon är barnbibliotikarie och tycker det är viktigt att man i barns närvaro föredömligt väntar på grön gubbe. Innan rött slår över i grönt får vi tid att utbyta visdomsord med varann. Jag börjar med min mans morfars ord ”Ha int så bråttom att du int kommer fram” och barnbibliotikarien kompletterar med ”Ha int så bråttom att du springer ifrån din själ”. Jag tycker om båda, de känns viktiga för mig!

Ha en bra dag!

Sofie

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *