Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Jungfruburen

8 aug , 2015, 10.58 Markus

 

På Lekholmen finns en stuga som heter Jungfruburen. Vi har sovit där inatt. Fråga inte varför stugan heter så. Det finns ett antal olika historier om namnet, en del bättre än andra, precis som det finns ett antal historier om nästan Burenallt här på holmen.

Lekholmen är en fin plats i augusti. Vattnet brukar vara varmt och stjärnhimlen är otroligt fin på kvällarna. Den nya bastun har fönster mot öppna havet, vilket är ett stor plus.

Det som gläder mej mest är att se hur mycket barnen trivs här. Här finns oftast någon kompis att leka med och massor med spännande platser att leka på. Som förälder är man även tacksam över att barnen brukar vara så trötta på kvällen att nattande inte är ett problem.

Sedan är det faktiskt ganska skönt att komma till färdigt dukat bord. Man behöver inte fundera på mattider, man bara går mot matsalen när man märker att alla andra också gör det. Ja, matsalen heter faktiskt Kosthållet, eller Nya Kosthållet som en del vi kalla det. Huset är byggt först på 70-talet, så den är något av en nykomling här på ön.

På Lekholmen har allt sin lilla gång och saker mal på. Det är nästan meditativt, då dagarna rullar förbi utan större kalabalik. Det är ganska skönt och fungerar som motvikt till allt flyg och fläng.

Varje år man kommer hit märker man att någon liten detalj har ändrats. Först blir man smått upprörd, sedan inser man att det är en storm i ens mentala vattenglas och låter det vara. Det är skönt när man man inser att det största problemet man (för tillfället) har är att mellanmålet serveras nuförtiden 15 minuter tidigare än förr. Då har man fått koppla av. Skönt.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *