Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag

Någonstans i semesterlandet

10 jul , 2015, 18.56 Paula

 

Jag har läst många gånger i olika ställen om att semester är särskilt ansträngande tid för parrelationen. Eftersom det för många just nu är semestertider så tänkte jag berätta en anekdot ur mitt eget liv som har lite med ämnet att göra.

Nu har jag nog inte riktigt någonsin upplevt en kris i en parrelationen just i samband med semester. Däremot kom jag att tänka på en resa som jag gjorde med en vän för ett par veckor sedan. Vi skulle köra bil 1400km under två dygn varav två nätter spenderades på färjan, kombinerat med rätt så tajt tidsplan och navigering bl.a. i Stockholm.

Av någon orsak körde jag för det mesta, så här i efterhand har nog vi båda undrat varför. Resan avslöjade nämligen saker om oss som vi inte visste om varandra innan resan. Så nu vet vi: min vän är rätt så värdelös som kartläsare och hjälpkusk, och jag kan bli fruktansvärd irriterad och sur när jag inte får någon bra hjälp i kartläsningen när jag kör.

Det blev stundvis lite kärv stämning men vi klarade oss fram och tillbaks och missade inga av våra tider. Visst blev det ett antal u-svängar och svordomar men fram kom vi. Efter resan tyckte vi att vi ska nog aldrig åka på bilsemester tillsammans.

Nu var den här resan ingen semester utan flytt till ett annat land, men jag kan tänka mig något motsvarande i en och annan semesterbil någonstans i Finland just nu.

P.s. Vi är fortfarande vänner.

Läs också

2 kommentarer

  1. Simon Lampenius skriver:

    Kanske ett tips till parrelationskurser att inkludera en del om kartläsande och bilkörning ;-).

    • Paula skriver:

      Det går en norsk serie här i Sverige som heter ”Bör de gifta sig?”, där par testas på olika sätt. Skulle passa bra i programmet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *