Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Starkare tillsammans

7 jul , 2015, 20.48 Lina Frisk

 

Under de senaste veckan har jag funderat mycket på gemenskapens betydelse för människan. I och med mitt sommarjobb på lokaltidningen har jag priviligiet att få träffa olika människor i varierande sammanhang varje dag. Jag har råkat komma i kontakt med speciellt många som inte ingår i den norm de flesta lever efter. Människor som gör saker på ett annat sätt och därför inte platsar in i alla gemenskaper. Men det betyder inte att de inte skulle vara i behov av en gemenskap, snarare tvärtom.

Jag blir alltid lika fascinerad när jag gång på gång inser att i princip alla människor strävar efter att tillhöra en grupp. Ett samanhang där man är accepterad oberoende vad omvärlden tycker. Att komma till ett ställe och känna att man är en del av något. Att man passar in och blir uppskattad för den man är. Att människor ser en och inte dömer en. Och att det märks ifall man inte är där.
Oberoende om man är punkare eller larppare så behöver man en gemenskap. Ingen är starkare ensam.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *