Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

300

13 jun , 2015, 14.04 Markus

 

På sistone har jag ägnat en avsevärd tid på försöka förstå de som inte tycker att vi kan ta 300 flyktingar per år. Jag verkligen har. Tyvärr har jag kammat noll. Omöjligt att förstå hur de tänker. Vi talar inte om 300 000 eller 30 000, inte ens 3000 utan 300!

I vårt husbolag bor ungerför 300 personer eller kanske 200, men om vi tar med husbolaget på andra sidan gården är vi galant över 300. Att vi inte skall kunna ta in människor till Finland motsvarande ett större husbolag är fullkomligt obegripligt för mej.

Visst finns det utmaningar men det är ingen ursäkt. Flyktingarna må ha andra värderingar och kommer från en främmande kultur, men varför är det ett problem? Jag tror inte dessa flyktingar skall flytta hem till mej och tvinga på sina värderingar på mej. Om möjligt blir det tvärtom. Dessutom kommer de förmodligen att bo i förläggningar som mera motsvarar kriminalvårdsanstalter än spahotell. De har andra saker att tänka på än hur jag lever mitt liv.

En flyktingförläggning kostar lite pengar, men min spontanta gissning att driftskostnaderna för en sådan anläggning är mindre än kostnaden för att bygga en ny planskild korsning på Ring III och sådana tycks vi kunna bygga på löpande band.

Det finns 100 000 lediga arbetsplatser i Finland, kanske de med rätt integrering kunde minska detta till 99 700 lediga arbetsplatser. Det är något vi aldrig får veta om vi inte först provar.

Nu tänker jag inte måla upp en rosenröd och problemfri bild, men 300 flyktingar skall vi väl klara av?

Ett av de största mysterierna för mej är att många av de som motsätter sig dessa flyktingar anser sig vara kristna. Det lilla jag kan om kristendom skulle nog indikera att vi skall hjälpa dessa stackare, men det är kanske min okunskap? Kanske kristendom inte handlar om försoning och att hjälpa sin nästa, när den nästa ser lite annorlunda ut?

Visst har vi nästa här lokalt som också behöver hjälp , men om vårt välfärdssamhälle stärvar av 300 flyktingar är det kört för oss ändå.  Speciellt som en nation som påstår sig vara byggd på kristna värderingar.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *