Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Att välja det goda,I nöd och lust

Personen du är ämnad att vara

11 jun , 2015, 00.10 Sofie

 

decide2-insta

Detta citat föll i god jord i min hjärteträdgård då jag läste det. ”Den enda person du är ämnad att vara är den person du bestämmer dig för att vara”, Ralph Waldo Emerson.

En vän hade uppdaterat sitt fb-flöde med dessa ord. En vän som för eget välbefinnande bestämt sig att hitta det goda, det postitiva i livet. Hon är även fantastisk på att ge vidare, sprida gott för att bygga upp och uppmuntra andra. Kolla gärna in Emmas sida Be Deliberate om du vill.

Ibland ska det sökas till fördärvet efter vem jag ska vara, vad är meningen med mitt liv, eller vad är Guds vilja med mitt liv, något som i min ungdom verkade som ett enda stort mysterium, hur skulle jag kunna få det svaret serverat så att jag förstod det. Kanske är det så här enkelt som Emerson säger, du är tänkt att vara det person du bestämmer dig för att vara. Jag tror den lättnaden kan få många av oss att bli drägligare personer. Jag tror även det ligger i Guds plan för mitt liv att jag ska ta självständiga beslut.

”Slut ti jåma å fix sa vi åt varann i vårt ungdomsgäng. Det är just det där jåma-stadiet som blir odrägligt. Att bestämma sig för att fix, att göra något åt saken, kan ge oss ny självsäkerhet att vi kan och att vi har en uppgift. Jag vet, det är inte så svartvitt och går inte så lekande lätt, men jag gillar verkligen tanken! Jag är en sann jåmare, men jag har blivit bättre på att bestämma mig och att göra saker. Jag försöker förverkliga saker jag önskar att jag vore ämnad till att göra. Små saker som lite större. Och jag känner mig nöjdare!* Och se, där har vi en god cirkel!

Vem vill du vara?

S

 

 

*Utom just idag då jag har haft PMS from hell: då jag alltifrån gråter då jag ser musikklipp från kronprinsessans bröllop och Polar Music Prize, till slår näven i väggar och dörrposter för att en bokstavsillustrationsidé inte alls blev bra i verkligheten. Med mera. Känns som om jag tar alltför många steg tillbaka på den mänskliga värdighetsskalan, allt på bara en enda dag! Men det är väl bara att ta det dåliga med det goda, för överlägset fler dagar känner jag mig nöjd än jag har dåliga pms-dagar. Och bokstavsillustrationsfrustrationen (o, vad jag älskar dessa långa ord, ingen särskrivning här inte!) var inte helt onödig, det blev ändå ett blogginlägg och en bokstavsillustration av mina försök och misstag! Tack och godnatt!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *