Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Första maj

1 maj , 2015, 21.56 Paula

 

Idag är det första maj, i Finland arbetarnas och studenternas dag. Jag har haft mycket med både arbete och studier på senaste tiden och har idag den första riktiga lediga dagen på ett tag. Det märks att det har varit en del stress, för jag har nu blivit lite förkyld. Det händer mig ofta att när jag efter en tid med väldigt mycket allt får ledighet så blir jag sjuk. Som tur så är det bara en lindrig förkylning den här gången och jag har kunnat gå på en långpromenad i mitt favoritlandskap med vännen.

Den här dagen påminner mig om hur viktigt det är med en sund fördelning mellan arbete och vila, för det ska ju inte behöva vara så att när man (jag) får ledighet så kommer all stress ut som förkylning. Det här året har jag egentligen inte kunnat påverka att det har tidvis varit alldeles för mycket stress i mitt liv. Däremot har jag tänkt på det och funderat på vilka ändringar jag ska göra för att det inte ska vara så i framtiden. En del av stressen nu har faktiskt kommit just från de här tankarna och planeringarna.
 
Det som är skönt just idag är att jag har nu gjort det jag kan för att jag inom bara ett par veckor kommer att ha en klarhet i hur och var jag kommer att leva i den nära framtiden. För en förändring kommer, det är säkert.
 Jag hoppas att även du kan hitta en balans i ditt liv, eller ha redan funnit det. Glad första maj!
FullSizeRender

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *