Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Det flummiga hjärtat

10 apr , 2015, 19.45 Paula

 

Jag tror att alla människor då och då kommer in i perioder med många och svåra val om vilken riktning i livet man ska välja. Man kanske vantrivs med livet eller någon del av det, eller det händer något som tvingar en att välja riktning.

Valen är svåra därför att ett val kan stänga ute flera andra möjligheter, men samtidigt öppna för lika många nya. Även om vi kunde se in i framtiden för att veta vad de olika valen skulle innebära, så skulle valet kanske ändå inte vara lätt för ingen väg är bara lätt och lycklig.

Jag har under mitt liv haft olika slags sätt att hantera livets valsituationer. Från de erfarenheterna jag har fått både från mitt eget liv och genom att få ta del av andras liv har jag nu kommit fram till en taktik som jag tänker att följa när jag nu är i ett läge med många val.

Jag hört flera människor klaga över sina liv och förklara att det inte finns någon möjlighet att göra någon ändring till det bättre. Och jag förstår det, för har man gjort tillräckligt många val som inte har känts helt rätta leder det till slut till en situation en inte trivs i och som kräver drastiska medel för att kunna ändra på.

Även jag har gjort val som jag har grundat mera på vad som allmänt anses vara klokt och ekonomiskt än vad jag egentligen mår bra av. Dessa val har bundit mig mer och mer, och det har varit svårt att hitta ett liv som känns både meningsfullt och tillfredsställande.

Nu tänker jag att jag inte ska binda mig vid saker och situationer som jag inte tror att jag med tiden kommer att trivas med. Jag kan behöva klara mig med mindre pengar och kanske behöva flytta långt, men om jag i mitt hjärta känner och tror att de valen hjälper mig att leva ett liv som jag trivs med så är det värt det. Jag tror att om jag trivs med mig själv och mitt liv så har jag också mer att ge till omvärlden, vilket igen ökar min känsla av tillfredsställelse. 

Det kan låta flummigt och själviskt att lyssna till sitt hjärta och följa det, men må så vara. Jag har varit realistisk, ordentlig och plikttrogen och inte vet jag om det har lett mig någonvart där jag vill vara. Nu är det dags för en ändring, vi får se vart det leder!

nöjd

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *