Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

En enkel kärlekssång till vardagen, typ

23 mar , 2015, 23.24 Rofa Blauberg

 

Dagens mest intressanta text med högsta igenkänningsfaktor är denna artikel om hur vardagen är en extremsport. Kärnan i texten är att det är relativt lätt att låta sig själv vara med om extraordinära upplevelser, saker som avviker från vardagen, som står ut och på något sätt är mer perfekt tillvaro än riktigt liv, att det är lättare att skapa gyllene minnen än en gyllene vardag.

Det får vara dagens tankeställare. För åtminstone jag känner igen mig själv i texten.

Jag vet att jag själv i många år sprang efter upplevelser i tron att de var det riktiga livet. Det har funnits tider då jag inte har klarat av att vara ensam hemma om kvällarna för att vardagen har känts för grå och jag har trott att tiden på fullaste allvar har runnit ifrån mig då jag har suttit hemma och vägrat låta mig slappna av.

Jag kan kanske erkänna att jag fortfarande kan ha ganska svårt att sitta sysslolös en helt ledig dag, eller att känna att inga prestationskrav existerar då jag efter avslutad arbetsdag stängt dörren till lägenheten och satt mig i soffan med hund och sambo.

Det är svårt ibland men jag försöker bli bättre.

Vardagen är den del av vår tillvaro som vi till allra högsta grad behöver vara tillfreds med. Är vi inte det kommer vårt liv att kännas ganska tungt. Därför lönar det sig att fokusera ljusglimtarna och guldkanterna i den helt vanliga vardagen. Min kryllar av rutiner som nog kan kännas riktigt trista ibland, men som jag definitivt skulle sakna om de plötsligt försvann. För mig är vardag bäst!

Hur är det med dig?

Läs förresten texten jag länkade till ovan, jag lovar att det lönar sig.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *