Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Faddrar

21 mar , 2015, 23.16 Markus

 

Gudföräldrar är bra att ha. Därför lönar det sig att välja dem noggrant, för man vet aldrig när de kan behövas.

Vi åkte bort för ett långt veckolslut för att träffa en gudförälder som bor i ett annat land. Att resa med små juveler till stökiga storstäder är alltid lite extra spännande. Inte minst när flyget far en sådan tid att det somnas i bilen på väg till flygfältet, just innan man kommer till Sjöskog. Inte så passligt med tanke på incheckning, passköer och annat skoj man kan tänka sig i värsta eftermiddagsrusningen på fältet. Men den som planerat på förväg ( eller fått ledning, om man vill se det så) har tillgång till en gudförälder som har tillgång till personalhissar på fältet och är utrustad med godis. Kaos blir harmoni på nolltid och sura miner blir solsken. Det är sannerligen guld värt.

Nu inser jag att alla inte kan ha en gudförälder på flygfältet och en annan som lokal guide i en miljonstad, men kan rekommendera det. Har detta något med kristen fostran att göra, vilket väl strängt taget är ett av huvudsyften med gudföräldrar? Skulle våga påstå att det nog har det. Barnen har lärt sig vikten av att ha nära och kära som hjälper, och de för förhoppningsvis detta vidare när de själva blir stora. Dessutom blir barnen uppriktigt glada över att få träffa sina gudföräldrar och kan tänka mej få saker bättre och viktigare än  uppriktigt glada barn. Världen behöver mera sådant.

Resan då? Jo, den verkar gå bra. Olika människor har olika prioriteringar. Vi vandrade genom ett av världens mest intressanta muséer medan fyraåringen och jag diskuterade varför grupperna på mitt dagis i tiderna hette Russin och Nötter. I vilken grupp var man först, när bytte man och varför hette grupperna så? Tyvärr kunde jag inte svara på så många av frågorna, då det är 30 år sedan och jag lär skall ha varit livligare en medeltalet och inte så noggrann med detaljer och formalia.

Måste läsa på mej om etrusker och deras fina vaser (amforor?), för jag missade det helt när vi diskuterade dagisgrupper/glöggtilltugg.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *