Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag,Att välja det goda,I nöd och lust

dagens språngbräda

4 feb , 2015, 17.16 Sofie

 


dearly beloved

 

Prinsens ord ”Mina käraste, vi har samlats här idag för att ta oss igenom detta fenomen vi kallar liv”, får vara en språngbräda ut i min vardag. Dessa ord känns relevanta när jag slår upp ögonen på morgonen, sätter mig upp och försöker vakna. Dessa ord känns relevanta när jag sätter mig vid frukostbordet med min familj. När jag möter mina kollegor. När jag träffar en vän på lunch eller på fritiden. I alla möten samlar vi kraft att orka vidare. Åtminstone borde de flesta av våra möten vara så.

Att citatet inleder med ord som påminner om början på ett vigseltal känns bra, för visst är väl detta en relevant tanke också för kyrkan och dess församling? Vi samlas och möts, i nöd och lust, medgång och motgång, för att hjälpa varandra ta oss fram genom livet.

Gode Gud, låt mig varje dag få ha ett möte som ger mig kraft och motivation att gå framåt i livet.
Låt mig också få vara en person som bemöter en annan så att den personen känner kraft att gå framåt i livet.

 

Sofie

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *