Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

En smak av julångest

7 Dec , 2014, 21.38 Daniel Jakobsson

 
Rusksele byatomtar med mitt julpyntade barndomshem i bakgrunden - Irriterande idylliskt!

Rusksele byatomtar med mitt julpyntade barndomshem i bakgrunden – Irriterande idylliskt!

Jul för mig har nästan hela mitt liv varit irriterande idylliskt.

Inte irriterande för mig förstås som firat med varm familj i snötäckta landskap med lokalproducerat överdådigt julbord och mysiga byatomtar. Men ju mer jag börjat se av världen har jag insett att julen inte alls är så skimrande för alla och att det på många håll ligger mycket tårar bakom varje glimma av julmagi. Jag kan inte säga att jag skäms över mina fina jular men jag har mer och mer börjat tona ner mina julupplevelser i mötet med omvärlden eftersom jag vet själv hur frustrerande det kan vara att höra om det där som är så nära perfekt.

Men den här julen är annorlunda.

Förutom att min egen familjesituation har ändrats så finns det tunga mörka moln bortom min kontroll som skymmer Betlehemsstjärnan och jag inser att i år är jag en av dem som måste kämpa hårdare för att julfriden ska kunna lägga sig som bomull över sargade hjärtan.

I år blir julen inte lika idyllisk som den brukade vara. Men det behöver inte vara sämre.
Det är som det är – och det får vara gott nog.

—————————————————-

Julångest är temat för andetag den närmaste veckan. En påminnelse om att julen tyvärr inte alltid lever upp till våra förväntningar.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *