Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Stressad

26 maj , 2014, 13.17 Rofa Blauberg

 

Alldeles i början, i ett av mina första inlägg på den här bloggen, berättade jag om att mina studier är på slutrakan. Idag ska jag lämna in mina sista papper. Idag ska jag meddela universitetet att jag är klar att utexamineras.

Hur känner jag mig då denna glädjens dag? Det undrar säkert en och annan.

Svar: stressad.

Trots att bara några formaliteter återstår känns det som om det finns ett otal småsaker som när som helst kan skita sig. Och då kommer min värld att gå under.

Eller ja, ni förstår.

Det känns som om jag tömt batterierna, att jag är helt utpumpad, att varje liten sak som måste göras; att lämna in de där pappren, att skriva det här inlägget, att umgås med vänner (det här har gällt en lång tid redan, förlåt för det) och att ha tid för hen jag lever med (M förtjänar fortsättningsvis en medalj för att ha orkat) skulle vara ett överlägset hinder. Något jag omöjligen har tid för eller kan klara av.

Det är säkert så det ska kännas när en avslutar något en gillat och brunnit för i många år.

Det behöver inte vara en glädjens dag.

Så tänker jag. Och den tanken gör det faktiskt lite lättare att möta det tomrum som jag känner håller på att fylla mig, håller på att ersätta stressen. Själv hade jag kanske hoppats på att bli uppfylld av ett lugn istället, men i väntan på det är det kanske helt bra med det där tomrummet. Det är i alla fall något jag kan fylla med sådant som känns meningsfullt – allt det där jag försummat det senaste året.

Detta behöver inte vara en glädjens dag, men kan vara en början på många dagar av glädje. Det är en tanke jag tar med mig då jag strax ger mig ut för att tackla tung universitetsbyråkrati för att meddela att jag är klar nu. Att jag vill ut.

*********************************************************************************************

Hur är det med er, hur hanterar ni stress (själv blir jag olidlig, en egocentrisk skit som är jobbig att vara med)? Och hur gör ni när något, till exempel studier eller jobb, tar slut? Gläds ni åt det nya som ska komma, eller sörjer ni det som tar slut?

Jag tror inte det finns rätt eller fel svar här, en jag är intresserad av att höra hur ni tänker!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *