Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Mannen med vackert ansikte, skägg och långt hår

24 maj , 2014, 09.51 Markus

 

Jag brukar anse mej själv som en person som har högt till tak när det gäller tolerans och vidsynthet. Det har säkert inte blivit oklart hur jag ser på frågor om t ex jämställdhet och sexuella minoriteter. Men,  när fittkorven för ett par veckor sedan vann ESC så insåg jag att revision krävs. Inte pga hennes namn, vilket jag tycker är ganska fyndigt, utan för att jag reagreade på en skäggig kvinna.  Jag blev mycket förvånad och ärligt talat ganska besviken på mej själv för att jag reagerade på en skäggig kvinna. Det kan väl omöjligen vara något man reagerar på?

Efter moget övervägande kom jag fram till att min reaktion baserade sig på två saker: 1) jag hade inte sett en vacker kvinna i långklänning och skägg tidigare, och 2) tyvärr anser jag att de flesta sånger i ESC är ren dynga och då får liksom allt som relaterar till ESC en lite negativ klang.

Då kunde jag dra en suck av lättnad, eftersom mitt problem var relaterat till vana och musiksmak, inte värdering eller syn på livet.

Saken fick för min del ett avslut igår, då jag läste en twiit av Jonas Gardell. Han skrev: ”Serbiska kyrkan: Översvämningarna är Guds straff för att Conchita Wurst vann. Vänta nu, prästerna där är ju alla skäggiga karlar i klänning.”

Case closed för min del.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *