Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Underjorden

29 mar , 2014, 08.48 Markus

 

Påven tog på ett fint sätt ställning till organiserad brottslighet denna vecka. Om man håller på med  mord, människohandel, prostitution etc. så tror jag inte att man blir direkt livrädd om någon säger ”ajabaja”,  men om påven kommer och säger att är på väg mot helvete så kan det ha viss effekt.  Inget daltande och andra kinden till-stuk, utan en klar och tydlig signal att man med sådant beteende köper sig en enkelresa till underjorden.

Det är rak och tydlig kommunikation – något jag gillar skarpt. Man må kanske inte dela åsikt, men informationen är tydlig och man vet var man har ledaren.

Därför tyckte jag att det var bra att biskop Björn för en tid sedan kom ut med sina synpunkter om vigselrätt, speciellt då det något långa FB-inlägget var tämligen grundligt motiverat och till synes väl genomtänkt.  Nu råkar jag dela hans syn i ärendet, men kan gissa att det var ett antal som satte sina koffeinfria chailattemacchiatofrappuchinon i vrångstrupen när de läste inlägget. Hur som haver, nu finns det en ståndpunkt och diskussionen kan tas därifrån.

Vi är således på väg mot ljusare tider, då påven säger klart och tydligt att ondskan har ett pris och vår egen kyrka har en ledare som kan argumentera rationellt.  Jag ger detta ett MVG (eller 12 poäng, om man föredrar den skalan).

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *