Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Att missförstå rätt

1 mar , 2014, 13.26 Markus

 

Varje gång jag ser en viss kompis, börjar en sång spela i mitt huvud. Jag har många gånger funderat på att säga det åt honom, men jag tror att risken för ett missförstånd är för stort. Sången är ”Here to stay” med Korn och när jag läste igenom sångtexten så insåg jag att det finns alldeles för mycket som kan missförstås – speciellt då jag i princip aldrig lyssnar till sångtexterna och följaktligen inte försöker säga något via texten. För mej är musik i främsta hand fungerande harmonier och skickliga trummisar. Vad sedan personen med mikrofonen häver ur sig är sekundärt.  Sångtexterna behöver dock finnas där, för instrumentalmusik är ganska tråkigt.

Grundregeln är väl att om något kan missförstås, så kommer det att göras. Den som tar emot informationen väljer på vilket sätt det skall tolkas, inte tvärtom. Därför tänker jag fortsätta med att inte berätta vilka sånger som spelar i mitt huvud när vi möts.  Men, jag kan lova er att de oftast  är ganska bra sånger.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *