Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Tala är silver och tiga kan vara ohälsosamt

4 feb , 2014, 20.17 Jessica

 

Redan liten gör det. Som han med tandställning och alldeles för stor ryggsäck. Han har gått och sneglat på henne i flera månader men vågar inte säga det högt. Och inte är det mycket bättre med henne vars tänder redan är raka och ryggsäcken har bytts ut mot en snärtig handväska. Tiger hon med. Det behöver inte vara så stora ord som ”jag tycker om dig”, redan meningar som ”det där gjorde du bra!”, ”oj vad bra det lyckades!” och ”vad fin du är!” fastnar för många av oss i halsen.

Också för mig. Alldeles för ofta glömmer jag hur viktiga de där meningarna kan vara. Hur viktigt det är med positiv feedback, uppmuntran och bekräftelse. Det är därför jag på min lista av ”saker jag vill säga mer under 2014” skrev ”det där gjorde du bra!” som punkt nummer sju. I år ska jag tänka extra mycket på det där med att prata gott och applådera uppmuntrade. För jag tror det är hälsosamt! Visste ni, att det kan vara hälsosamt även om det man säger inte är riktigt sant? Kanske stämmer det, kanske förändras åtminstone vi själva, kanske börjar tanken tro på det munnen säger? Värt att testa?

Den här veckan firas ”Kehu selän takana” veckan. Den uppmuntrar oss till att prata, skriva post it lappar eller twittra gott om kolleger, vänner och bekanta. Bakom deras rygg. Fantastisk chans att öva på det där vi inte är så bra på och samtidigt testa om det verkligen kan vara hälsobefrämjande.

Så jag börjar. Jag vill berätta hur glad jag är över att få jobba tillsammans med de andra Andetag-bloggarna! Ni skulle veta hur fina typer de är! Mathias med den modiga boken, Rofa med rösten som kommer att förbättra kyrka, Emma som höll det finaste av talen, Maria som bara behöver öppna munnen och man beundrar orden som trillar ut, Markus som inte bara kan formulera sig utan också vågar göra det, min kvinnoförebild Malena och så Daniel, honom som jag ibland jämför med självaste Jesus. Jag är så stolt att jag nästan spricker över att få jobba tillsammans med dem!

Nu är det din tur!

Läs också

4 kommentarer

  1. Carita skriver:

    Och hon den där Jessica, hon är så duktig på att förmedla viktiga budskap! Tack för fint arbete!

  2. Krista skriver:

    Bra text och fint skrivet! Alltid ett viktigt ämne att ta upp och fundera över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *