Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Utvecklingsdag hemma

4 jan , 2014, 12.31 Markus

 

Många tycker att nyårslöften är fåniga eller upplever att det kan bli ett stressmoment att lova något. Själv tycker jag att det är bra att tidvis revidera sig själv och göra upp mål för kommande tider. Julhelgen är bra tid för sådan revision, då man kopplar loss från vardagen och faktiskt hinner tänka på lite mera högt flygande saker.

Vi är vana från våra arbetsgemenskaper att tidvis stiga åt sidan och ha en utvecklingsdag/dagar/vecka, så varför inte för sig själv eller bland familjen? Det är ju trots allt inte helt olika situationer, hemmet och jobbet. Man fördelar sin (vakna) tid ca. 50/50 mellan dessa två, man har en specifik roll i respektive gemenskap och man möts dagligen med samma personer i liknande och ständigt återkommande situationer.  

Julhelgen, då de traditionella cirklarna bryts och man kanske hinner tänka utanför lådan (förlåt uttrycket, hatar det själv också) är alltså en längre utvecklingsdag. Att träffa bekanta människor i mindre vanliga situationer kan i bästa fall leda till något nyskapande.  Eventuellt ett glas rött eller två, ansvarsfullt och inom ramen för social-och hälsomyndigheternas rekommendationer, naturligtvis.

 Att göra upp mål och sedan uppnå den är ganska tillfredsställande, särskilt då det (för mej) inte tycks vara så stor skillnad på om målet är stort eller litet. Viktigast är att man upplever att man uppnått något.

Efter hård revision har jag kommit fram till följande löften för 2014:

  1. jag skall fördjupa mina kunskaper i bluesmusiken. Mestadels genom att lyssna och läsa, men kanske även genom att spela lite själv. Eventuellt tom. spela tillsammans med någon annan.
  2. lära ett av barnen baskunskaperna i våra vanligaste vintersporter (skida, skrinna osv.)
  3. bli bättre på att ge konstruktiv kritik.  Jag är redan ganska bra på att ge kritik, men skall lägga till en konstruktiv del till kritiken.

Har även noterat att jag fått några gråa skäggstumpar, så kan med god orsak önska grått nytt hår åt alla er.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *