Vardagstro och söndagstvivel

Nyårslöften

Mitt nyårslöfte: Ingen mer disciplin!

31 Dec , 2013, 14.16 Daniel Jakobsson

 


Det här med nyårslöften är inte min grej.

Det första nyårslöftet som jag kommer ihåg var när jag som kanske 6 åring skulle hålla upp med godis i ett år för att få 500kr. Redan på dag 1 glömde jag bort det hela och tog en godis från en frestande skål hos en granne…
Jag var otröstlig – ett totalt misslyckande

Sen har det fortsatt så genom åren. Alla försök till  årsbundna livsförbättranden har i bästa fall misslyckats men i de flesta fall bara glömts bort. Mitt senaste nyårslöfte höll i 12 veckor, jag tror att det var rekord… =)  Det har antagligen att göra med att disciplin inte motiverar mig alls. Det är många gånger jag sett längtansfullt på disciplinerade människor och förstått att det där verkligen skulle kunna förändra mitt liv… Disciplin.

Men nu är det som det är. Jag är en människa som drivs av lust och deadlines och varje gång jag försöker underkasta mig något som kräver disciplin så slutar det med ångest och skuldkänslor.

Så nu ger jag upp.

Mitt nyårslöfte 2014 blir att inte försöka vara något jag inte är. Jag lovar att sluta försöka vara disciplinerad och istället bara göra sånt som jag vill eller måste! Det är nog ett löfte jag faktiskt kan hålla, vilket vore bra eftersom jag inte riktigt orkar med några fler misslyckanden.

Lycka till med era nya år, med eller utan disciplin.

P.S. Godishistorien har faktiskt ett lyckligt slut. Jag fick en ny chans och sen klarade jag av att vara utan godis ett år. Det var antagligen det enda nyårslöftet jag någonsin hållit…  

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *