Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

En annorlunda jul (för mig)

23 Dec , 2013, 20.50 Rofa Blauberg

 

Temat för Andetags julkalender är den här veckan julkrubban och jag inser att det är länge sedan jag sett en. Faktiskt är det länge sedan jag besökt kyrkan kring jul för att inte tala om julafton. Faktiskt tror jag att jag aldrig gjort det. Mina erfarenheter av kyrklig jul begränsar sig till julkyrka med dagis och skola. Men, i år blir det andra bullar.

Den här julen är annorlunda och ny på många sätt. Det är första gången mitt eget hem pyntats för jul och det är första gången jag får dela julen med någon annan än familjen eller den omedelbara släkten. Ända sedan hen jag bor med flyttade in är det mycket som har förändrats.

Ikväll laddar jag upp för jul och ser framemot att vi tillsammans för ljus till gravgården, firar en traditionell julaftonsmorgon hos hens familj, stillar oss vid julbönen och sedan firar jul hemma hos mina föräldrar. Mitt i allt det goda jag blivit frälst med försöker jag minnas dem vars jul inte blivit som de tänkt sig, eller som kanske aldrig vågat önska sig en lugn och fridfull jul. Och jag hoppas mot alla odds att ingen ska behöva fira helt ensam.

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *