Vardagstro och söndagstvivel

Adventskalender

Lucka 16: Ge en annorlunda julklapp

16 Dec , 2013, 14.46 Rofa Blauberg

 

Jag gillar inte att ge julklappar. Inte för att jag inte skulle tycka om att ge, det är bara det att min förmåga att välja gåvor ofta får mottagaren att se mer konfunderad än tacksam ut. Så känns det i alla fall ibland, även om jag kanske bara inbillar mig.

Faktum är att jag blir osäker i situationer då en förväntas ge gåvor bara för givandets skull. Jag ogillar konceptet. Jag vill att mina gåvor ska vara nyttiga och glädja hen som tar emot. En gåva ska inte vara något en betraktar en stund på julafton och sedan stuvar längst in i närmaste skåp och glömmer bort.

Jag har själv fått och gett alltför många sådana gåvor. Det är inget annat än slöseri. Därför tror jag att jag i år ska ge en annorlunda julklapp. En sådan som garanterat är nyttig. Via kyrkans utlandshjälp är det möjligt att ge någon som är i nöd en get eller varför inte en utbildning. Organisationer som Unicef och Röda Korset erbjuder etiska gåvor. Det är bara att välja och vraka tills en hittar en gåva som känns rätt.

Om du känner som jag kan det vara en god idé att kolla in utbudet. Bara som ett tips.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *