Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Får vi Filippinernas ljus att brinna igen?

11 Nov , 2013, 16.53 Jessica

 

I en vecka har vi på bloggen pratat kring temat döden. Vi skulle helst ha avslutat det temat. Men sen kom nyheterna om vinden. Om den som rev isär händer som höll i varandra. Om den som fick livsnyfikna blickar att slockna. Om vardagar som nu ligger utspridda i små och trasiga spillror.

För en vecka sedan skrev jag att det som ger mig hopp när döden känns skrämmande är ”människor som med en oförståelig kraft hjälper varandra i de stora tragedierna. De bär varandra även om de själva knappt orkar gå.” Nu måste vi försöka vara dom där människorna, det där hoppet. Hjälpa till att tända ljuset igen.

Så nu utmanar vi Andetagbloggare er att hjälpa. Du kan ge ditt bidrag via Kyrkans utlandshjälp, Röda Korset, UNICEF – ja, det spelar ingen roll vem som bär fram vattnet och brödet bara vi gör det. Och vi utmanar dig att dela länkarna till de olika hjälporganisationerna i din blogg, facebook, twitter och ja, allt-vad-som-nu-finns.

Foto: Aarne Ormio, KyrkostyrelsenFoto: Aarne Ormio, Kyrkostyrelsen

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *