Vardagstro och söndagstvivel

I nöd och lust

Diagnos: Bröllopsyra

19 maj , 2013, 09.47 NinaÖ

 

Innan vårt bröllop samlade vi flera kassar färggranna höstlöv att dekorera festborden med. Löven doppades i lack och torkade på torkställning i vårt sovrum flera veckor innan bröllopet. Jag tror inte att lackfläckarna någonsin lossnade riktigt från golvet men jag har fortfarande kvar en låda lackade löv någonstans i nåt förråd. Nu låter det som ett vansinnesprojekt, vilket det förmodligen också var, men då kändes det både roligt och kreativt, kanske till och med viktigt.

Bröllopsplanering är lite som julförberedelser. Man kan kasta sig in långt på förhand, riktigt gotta sig i själva förberedelserna. Eller så kan man totalvägra och räkna med att bli gift/det blir jul i alla fall. Älska eller hata – det verkar inte finnas någon medelväg när det kommer till hur vi ska fira våra största riter och traditioner.

Planerar du bröllop just nu så hoppas jag du vågar vara just så ”bröllopsyr” som du själv vill! Det finns ju också tråkiga typer som hånler åt ambitiösa brudpar och kallar den ivriga bruden för en ”bridezilla”. Strunta i dem! Det är ju ditt livs stora kärleksfest, klart du ska njuta av förberedelserna! Halva nöjet ligger ju ofta i att få vänta och se fram emot något gott.

Fördelen med en lång planering är också att man verkligen hinner fundera över vad som är viktigt just för mig och vad som handlar mer om andras förväntningar. Man hinner också ge plats för feststämningen och känslorna redan under förberedelsen vilket kanske lättar aningen på pressen under själva bröllopsdagen – allt det roliga hänger inte på en enda dag.

Våga glädjas i din förväntan! Våga vara en riktig bröllopsyra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Löven som tog överhand. Foto: Linus Mickelsson

 

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *