Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

om att hitta ett hem

5 Nov , 2014, 23.36 Sofie

 

bild

 

Vi har bott 2 år och 3 månader i vår nya stad. Vi flyttar om två veckor till vårt fjärde boende. Tyvärr har den stad vi valt att flytta till, likt många stora städer, en gräslig hyresbostadssituation. Det är svårt att få tag på lägenhet, speciellt för en familj på fyra och det är svårt att få ett kontrakt på längre än ett år. I alla lägenheter hittills har vi bott med ägarens möbler och inte kunnat känna oss helt hemma. Vi har inte möjlighet att köpa eftersom banken vill att båda vuxna i familjen har fast tjänst och i vår familj frilansar en.

Jag var mycket uppgiven för bara ett par veckor sen. Vi hade inte hittat någon ny lägenhet och kontraktet för vårt nuvarande boende går ut sista november. Vi råkade ut för bluffare i vårt sökande. Vi förlorade lyckligtvis inget, men tilltron till medmänniskan fick sig en törn. En annan lämplig lägenhet snoddes rakt framför näsan på oss.

 

Jag brukar lita på att allt ordnar sig, att Gud har allt under kontroll, men denna gång blev min bön blev mer specifik och jag mer desperat. Jag bad att barnen skulle få behålla sin andra fasta punkt: skolan och dagiset. Första fasta punkten är vi föräldrar, och för att vi skulle kunna förmedla trygghet till barnen bad jag att vi skulle hitta en lägenhet där vi vuxna kunde trivas och känna oss hemma. Att vi skulle få en pålitlig hyresvärd och att det skulle finnas ett förråd. Jag bad om en hyra som skulle vara mindre än den vi haft det senaste året. Men min tro sviktade starkt och jag vågade inte hoppas för jag har blivit besviken så många gånger.

Men det finns förbön, då inte jag vet hur jag ska be finns det andra som kan. Jag vet att många bett för oss och tänkt på oss, och jag är så otroligt tacksam. Vi har hittat en lägenhet där vi har allt vi behöver.

Tack gode Gud för att du har allt i din hand. Tack för medmänniskor som ber!
Jag vill be för alla som kämpar med boende på olika sätt.

S

Läs också

2 kommentarer

  1. Anna-karin skriver:

    Vad härligt att ni hittat ett bra ställe! Och underbart uppmuntrande läsning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *