Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vårkänslor

12 mar , 2022, 14.09 Markus

 

Våren tycks vara på väg. Det är tidvis okallt ute och man hör fågelkvitter. Våren är också tiden då allt som gömts i snö kommer fram (i tö, om man då vill följa ordspråket). Det finns saker som bokstavligen kommer fram, såsom smuts på fönstren och hundbajs på gångvägarna, och sedan även saker på det mentala planet.

Det mörka halvåret har den fördelen att man kan gå lite på sparlåga och ingen tycks märka det. När ljuset och våren kommer borde man vara glad och solig och ha stora planer för kommande årstider. Vilket inte alltid är så lätt.

Jag har inget mot att ljuset kommer och att havet blir öppet, tvärtom, men tanken om att man nu borde göra en massa saker får mig att bli lite matt. Tydligen är våren något av en högsäsong för mentalt illamående, just för att man borde orka och kunna.

Kanske vi bara alla kommer överens om att man nu inte särskilt mycket skall behöva orka eller kunna. Man gör det man orkar och så skiter man i resten. Men skit inte på gångvägarna för då blir det skriverier i stadsdelsgrupper på facebook.

Låtom oss njuta av vårsolen utan att tänka på allt man borde göra. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *