Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Jag fick influencerhår!

21 Dec , 2021, 10.22 louise

 

Jag är hemma i Finland. Det blev två fullspäckade dagar i huvudstaden där jag hann träffa många kompisar, besöka mina gamla kollegor och äta god mat (som jag till och med blev bjuden på ibland – oerhört lyxigt).

Sällan besöker jag frisören. Fiskars-saxen åker fram när hårtestarna blir för långa. Men nu kände jag för att göra mig julfin. Det fanns inga lediga tider i varken Jakobstad eller Vasa så jag bokade en tid hos en fransman i hans salong i centrala Helsingfors. Det var en spännande upplevelse av flera anledningar; dels har jag inte varit hos frisören på 2,5 år, dels var jag förstås tvungen att tala finska hela tiden (och den rostar snabbt, kan jag lova. Bara testa flytta till Norge).

Det hela började med att jag skulle ta fram min bok ur ryggsäcken. Ca fem trosskydd faller ut ur väskan. Sen skulle jag visa en bild av hur jag ville ha mitt hår. Den första bilden som kommer upp är förstås en trött selfie från när jag vaknade samma morgon med svullet ansikte och mörka ringar under ögonen efter fem timmars sömn. Sa försiktigt att det inte var riktigt så jag ville ha håret…

Dagen innan jag skulle besöka frisören pratade jag men några kompisar om hur man riktigt ska bete sig på frisörsalongen. Vissa brukar prata så lite som möjligt, och de ansåg att en god kvalité hos en frisör är att hen kan läsa av rummet och ge dig space om du verkar vara en sån som helst sitter i egna tankar. Jag kan inte tänka mig att inte tala hos frisören. Det hade blivit för ångestfyllt för mig. Jag hade bara suttit och tänkt på att vi inte talar, i stället för att njuta av tystnaden.

Tydligen kan man också nuförtiden boka tyst frissabesök. Har någon testat det? Jag undrar mest hur det fungerar. Får man ens säga hur man vill ha håret? Å andra sidan hade det kanske varit bra för mig för några år sedan när jag inte var så bra på finska. Då vågade jag inte gå och klippa mig för jag visste helt enkelt inte hur man håller igång en konversation på finska.

Men alltså, jag måste säga, jag är så nöjd med mitt hår. Gjorde balayage (omöjligt att uttala, tur jag skriver här) och fick såna fina slingor i luggen som alla influencers har. Aldrig tittat mig i spegeln så mycket som nu – och dessutom har jag nya byxor också. Total makeover. Tycker jag är så snygg.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *