Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Konsten att inte göra något alls

16 okt , 2021, 18.49 Markus

 

Det är fantastiskt svårt att inte göra något. Att inte ha något program eller att inte göra något (o)nyttigt där hemma. Att bara vara.

Det är på riktigt ruskigt svårt. Att bara sitta eller ligga utan att göra något. Sedan kan man debattera om det är att ”göra ingenting” om man läser en bok eller stirrar på sin telefon. Antar att det är en generationsfråga, huruvida det är att göra ingenting när man stirrar på sin telefon.

Hur som haver, jag har ett tidvis ett behov att bokstavligen sitta stilla i några minuter utan stimuli. Detta då för att mäta blodtrycket, som pga. ärftliga egenskaper behöver mätas nu och då. När man mäter blodtrycket bör man ha lugnat ner sig någon minut innan mätningen görs. Därmed inte heller något läsande eller telefontittande.

Att sitta stilla i 2-3 minuter utan att titta på telefon, tv, en bok eller något annat är svårt. Att bara sitta stilla och försöka lugna ner sig. Vad gör man under dessa minuter? Stirrar i väggen? Tänker på ruskans färgprakt?

Ironin är att av alla de färdigheter jag besitter, är tydligen förmågan att sitta helt stilla inte något jag har. Nå, bara att öva.

Må väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *