Vardagstro och söndagstvivel
Grönväxt i ett fönster

Okategoriserade

En presentation av vårt (nya) hem

11 okt , 2021, 21.41 louise

 

Jag märkte nyss att jag inte visat er vår lägenhet. Skäms på mig. Det bör åtgärdas genast. Vi bor på ynka 32 kvadrat. Det var en ordenligt omställning från att ha bott på 54-ish kvadrat uppdelat i två våningar. Där hade vi plats för egentid genom att vi befann oss på varsin våning, nu får man skapa tiden genom att skicka ut den andra ur lägenheten.

Nu har vi hunnit bo in oss i lägenheten i snart två månader. Ännu saknar vi soffbord och en hel del köksredskap. Dessutom är väggarna tomma från min konst ännu, men det kommer. 

Bäddsoffa och en portabel arbetsstation som även fungerar som soffbord.

Lägenheten ligger mitt i stan i närheten av bion. Jag älskar att bo centralt, särskilt när man är ny i en stad. På så sätt lär man sig snabbt hur kärncentrum ser ut och var det mest väsentliga finns (matbutik, loppis, apotek, bio?). Det dåliga med att bo där vi bor är allt festande som pågår runt omkring. Om man är en person som är mån om sin nattssömn så rekommenderar jag inte vår gata…

Lille köket som har plats för endast det allra mest nödvändiga; moccamastern.

Men vi har fått vår lilla lägenhet att funka ganska bra. Vi har valt bort matbord till förmån för en byrå där vi har våra kläder. Vi äter ändå alltid i soffan. Det finns inga klädskåp i lägenheten så man får va kreativ. De kläder som inte ryms i byrån har vi hängt på en klädställning eller tryckt in i vårt förråd/tvättmaskinsrum. Sägas bör att vi har väldigt lite kläder med oss. En stor del är hemma i en skrubb hos min mamma. 

Här ser ni i alla fall byrån och det lilla badrummet (fotade i mörkret på kvällen eftersom jag är glömsk).

Vi har ett skrivbord med en stor skärm som fungerar som datorskärm på dagen och som tv på kvällen (Netflix alltså). Köket är så litet så det behöver knappt nämnas. Sovrummet är genomfart till badrummet som är väldigt litet det också. I och med att det har sparats in några kvadratmeter från köket, sovrummet och badrummet så känns vardagsrummet relativt stort. 

Här jobbar både jag och Markus. Till skärmen kopplar vi våra datorer och xbox:en (så vi får Netflix och Sims 4).

Sovrummet orkade jag inte göra i ordning för bilftagning. Så det får ni se en annan gång!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *