Vardagstro och söndagstvivel
Post it lappar med texten "tre saker jag lärt mig under pandemin"

Okategoriserade

Tre saker jag lärt mig under pandemin

4 apr , 2021, 07.01 louise

 

Ett: Att jobba hemifrån. Innan distansjobbandet började på riktigt för mig den 13 mars ifjol så jobbade jag hemifrån en dag per vecka. Det gick jättebra och jag kände mig produktiv. När alla dagar blev hemmadagar gick det plötsligt inte lika bra. När variationen försvann blev motivationen sämre. Vissa dagar gick det riktigt tungt. Så här ett år in känner jag att jag börjar få kläm på det. Framför allt har jag lärt mig att sätta upp mer realistiska to do-listor (inte såna med 50 punkter, varav jag hinner med 9 och tvingas skjuta upp resterande 41 punkter till nästa dag. Såna ger mig endast ångest).

Två: Att laga mat. Jag har kunnat läsa ett recept, inhandla det jag behöver och röra ihop nåt ätbart. Men förr fick jag stresspåslag genast när en ingrediens fattades. Det gjorde rätten ogörlig. Råvaror blev gamla för jag hade ingen matfantasi. Nu kan jag tänka äh, vi har ingen koriander – låt oss tar persilja i stället. Och, lyssna på det här, jag kan numera ta en titt i kylskåpet och bara RÖRA IHOP nåt.

Tre: Att ha tråkigt. Med hemmajobbandet kommer mer fritid. Och med pandemi kommer mindre frihet. En svår paradox. Men det stör mig inte lika mycket längre. Varje dag är jag beredd på att ha tråkigt. Det är naturligt. Och det har gjort att jag funnit nöje i små, till synes obetydliga saker. Det kan till och med kännas trevligt att dammsuga, torka ytor, fylla på burkar med havregryn, pasta, solrosfrön och kokosflingor. Tänka på morgondagens frukost, lunch och middag. Dricka kaffe är en hobby. Man kan fundera på vilken kaffesort som är godast, testa sig fram (svar: minst 4/5 rostningsgrad, får gärna smaka lite tobak. Löfbergs karisma och Arvid Nordquists franskrost toppar listan).

Glad påsk förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *