Vardagstro och söndagstvivel
En hand som håller i ett fat med en tårtbit på.

Okategoriserade

Födelsedag vs. födelsedagsvecka

14 feb , 2021, 09.02 louise

 

Hos oss har vi en tradition som jag kan rekommendera att alla implementerar i sitt liv; födelsedagsvecka.

I tisdags blev jag 26 år gammal. Dagen började med att jag låg vaken i sängen med barndomspirret i magen och väntade på presenter och frukost på säng. När det var avklarat hittade jag en länk till den nya Britney Spears-dokumentären på Youtube (den är borttagen nu). Såg halva medan jag gjorde mig i ordning. Så sjukt. Free Britney!

Jag åkte in till jobbet för jag har kanslidag alla tisdagar. Jag hade med mig en key lime pie, som är min go to-kaka för den är så enkel och GOD. Beställde nepalesiskt till lunch och efter lunchen drack vi kaffe, åt kaka och jag fick presenter (wow!).

Åkte hem tidigt, åt sushi till middag och deltog i stillhetens yoga via Teams. Sen fick jag ont i magen, såg några avsnitt av Office och gick och lade mig.

Det hade ju kunnat vara it, så att säga. Men eftersom vi i vårt hushåll inte firar födelsedag, utan födelsedagsvecka har festligheterna fortsatt hela veckan.

Födelsedagsveckan börjar på födelsedagen (oftast) och varar i sju dagar.

Det kan handla om små saker som att jag får välja mat varje dag. Vill jag äta hämtmat så äter vi det, vill jag ha endast godis och chips på menyn så blir det så. I vanliga fall hade jag velat gå ut på öl, kanske åka nånstans, ha en stor fest med många gäster – men man får anpassa firandet till nuvarande situation. Så att få äta min favoritmat hela veckan är inte så illa.

Födelsedagsveckan kan också användas som en ursäkt. *Det är min tur att ta ut soporna* – ”Kan du göra det? Det är ju min födelsedagsvecka…”

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *