Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Två år som förlovade

21 jan , 2021, 13.12 Susanna

 

Förra veckan firade vi två år som förlovade. Eller tja, firade är helt fel ord här. Vi ägnade inte dagen en tanke innan min mamma följande dag önskade oss grattis. Då tittade vi på varandra och skrattade lite. Så går det när man är trött och mitt i en pandemi där dagar inte riktigt existerar längre.

Vi bestämde visserligen då vi förlovade oss att vi inte ska fira dagen på något speciellt sätt. Vi brukar uppmärksamma vår årsdag i augusti och i juli kommer vi i fortsättningen att fira vår bröllopsdag. Det känns inte som att vi behöver en till dag.

Jag tänker ändå på vår förlovning med värme. Det var något vi delvis planerat tillsammans och delvis ville jag behålla överraskningen. När vi kände att vi började vara klara för steget så bestämde vi att ringarna köper vi tillsammans. Sagt och gjort så gick vi till en guldsmedsaffär och jag fick välja min egen ring och han valde sin. Det kändes som det enda rätta beslutet. Trots att jag litar på min sambos smak så kan jag inte tänka mig att inte själv få välja ringen som jag förhoppningsvis ska bära resten av mitt liv.

Då vi valt ringarna och gjort vår beställning bestämde vi att jag inte får veta när han går efter dem. Leveranstiden var ganska lång och jag var inställd på att det får hända när det händer.

Han överraskade mig en kväll i januari 2019. Vi förlovade oss i dörröppningen till vår första gemensamma lägenhet och det var allt jag drömt om. Det var så roligt att få berätta för vänner och familj och följande dag gick vi ut i snödrivorna och tog förlovningsbilder.

Självklart fick vi genast frågan om vi bestämt ett bröllopsdatum. Våra vänner var förstående när vi sade sommaren 2021 medan vår familj undrade varför vi vill vänta så länge. Det kräver ett skilt blogginlägg, men om du vill gifta dig i huvudstadsregionen så rekommenderar jag varmt att du börjar planera bröllopet två år på förhand. Utan att ta pandemin i beaktande så är jag glad att vi inte hade bråttom! Allt bokas i så god tid att alternativen tar slut om man inte är tidigt ute.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *