Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vintern har många fördelar

9 jan , 2021, 15.41 Markus

 

Vi har fått en kort men riktigt vinter till huvudstadsregionen. Det är några minusgrader och snön hålls på marken. Skridskoplanerna är isade och hålls i någorlunda bra skick. I de norra delarna av huvudstaden kan man även skida, såvida inte någon ivrig underhållsansvarig har hunnit sanda gångvägen.

Vintern har många fördelar, inte minst för att den upprätthåller naturens årsklocka. För barnfamiljer finns även vissa fördelar med en riktig vinter. Med snö på marken är det lite ljusare, så lättare att dra upp barnen till skolan på morgonen.

Snö på marken möjliggör även att man kan dra ovilliga barn till skolan med pulka, bara gångvägen/trottoaren inte är för mycket sandad.

Det stora fördelen är att barnen vill gå ut och vara i vintervädret. Pulkaåkning och skrinning är något man kan göra nära hemmet. Om man vill åka slalom kommer man dit på en knapp halvtimme, men kräver att någon vuxen kommer med.

Skrinning och pulkaåkning har den stora fördelen att barnen kan gå ut och göra det själv med sina kompisar, vilket gör det spontant och lätt. För tillfället när de flesta hobbyna är på paus, är det en skänk från ovan att barnen kan spontant röra på sig med låg tröskel. I nollgradigt regnrusk i mörker är det inte så roligt att gå spontant ut, men när det är ljusare och snö på marken blir det på en gång roligt att gå ut.

Bara att tacka och ta emot. Vi har skrinnat nästa varje dag med barnen, vissa dagar har vi varit två gånger per dag vid skridskolplanen. Skulle antagligen ha varit omöjligt att dra ut barnen ifall det vore höstrusk under jullovet.

Må väl. Och njut av vintervädret så länge det varar.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *